Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 18. august 2024

Tablouri dintr-o expoziție

"Marea Poartă a Kievului” în viziunea arhitectului și pictorului Viktor Hartmann, un foarte bun prieten al compozitorului Modest Mussorgski

Iasmina Palage (flaut), Șerban Floștoiu (oboi), Darius Boșca (clarinet), Horațiu Văsar (corn) și Ferenczi Balazs (fagott), membrii formației camerale ”Fantastique”, vizitează Cisnădioara deopotrivă sub numele Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și cu partiturile unei capodopere ce nu pare a fi fezabilă în lipsa unei orchestre de largă distribuție romantică, localitatea-gazdă neavând la dispoziție un centru de evenimente care să satisfacă cerințele simfonice minime ale suitei ”Tablouri dintr-o expoziție” compusă inițial pentru pian de către Modest Mussorgsky și prelucrată ulterior pentru ansamblu filarmonic de mărime cel puțin medie conform recomandărilor lui Maurice Ravel. Concertul final al ”Plimbărilor muzicale la Cisnădioara” însă aduce cu sine premiera locală a reducției celebrelor ”Tablouri” pentru cvintet de suflători în varianta optimă realizată de către Joachim Linckelann. Un program cât se poate de binevenit pentru închiderea stagiunii!