Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

Plimbările muzicale de la Cisnădioara în ecoul presei

Din păcate, în prezent doar cele două ziare în limba germană, Hermannstädter Zeitung și Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, publică frecvent articole despre Plimbările muzicale de la Cisnădioara. Cel din urmă numit relatează mai puțin frecvent despre concertele estivale din Cisnădioara, dar reprezintă un puternic partener media pentru festivalul Musica Barcensis, evenimentele muzicale din același anotimp desfășurate cu mare succes în bisericile fortificate din Țara Bârsei.

Cotidianul Hermannstädter Zeitung a publicat un articol asupra concertului de orgă interactiv susținut de către Ursula Philippi în data de 31 iulie 2016. Beatrice Ungar, redactor-șef al ziarului, este autoarea unui articol despre multitudinea evenimentelor muzicale din cetățile și bisericile evanghelice ale spațiului transilvănean

Cunoscătorii de limba germană interesați pot citi două recenzii diferite despre concertul de deschidere al Plimbărilor muzicale de la Cisnădioara din anul 2015: un articol apărut in Hermannstädter Zeitung/9 iulie 2015 şi un articol apărut în Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien/15 iulie 2015.