Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 12. august 2012

Barocul muzical versus Muzica modernă

Constanze von Baussnern (flaut), a absolvit studiul flautului la Academiile de Muzică din Freiberg și Detmold (Germania) participând la numeroase cursuri de măiestrie internaționale. Este de asemenea licențiată în tehnica ”Alexandertechnik” pentru suflători, desfășurând o bogată activitate didactică.  Constanze von Baussnern a susținut numeroase concerte solistice și în ansambluri, cântând deseori prime audiții, cu precădere ca membru în ansamblul de patru flaute ”Contravers” .

Michael Hartenberg (orgă, clavecin) este absolventul Academiei de Muzică din Viena la clasele de dirijat orchestral și coral. La Mozarteum din Salzburg a absolvit un curs de Interpretare istorică.  Hartenberg este inițiatorul festivalului și conduce mai multe coruri la Freiburg și împrejurimi. În calitate de dirijor, pianist și conducător al unor coruri, a absolvit turnee în întreaga Europă ca și în SUA.