Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 08. iulie 2012

Canzoni italiane

Bianca Manoleanu

Remus Manoleanu

Cu Stanca, Bianca și Remus Manoleanu (București).

”Ca una din vocile cele mai bune pentru genul atât de pretențios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca o soprană cu o foarte mare forță de expresie, cu frazare impecabilă și o distincție aparte”. Artista activează de asemenea la Catedra de lied-oratoriu al Universității Naționale de Muzică din București, fiind conferențiar universitar doctor, ocupând funcția de decan al facultății de interpretare. În 2011, Bianca Manoleanu primește ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”.

Remus Manoleanu a crescut în ambianța de elevată preocupare pianistică și artistică a familiei Ecaterina și Maria Fotino. Ca solist la pian, a înregistrat peste 3000 minute pentru Radiodifuziunea Română, a jucat în Hamlet de Shakespeare, la Teatrul Municipal ”Lucia Sturdza Bulandra”, în regia lui Al. Tocilescu, având rolul muzical (pianistic) al lui Hamlet. Remus Manoleanu este de asemenea absolvent al Facultății de Filosofie a Universității din București.