Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 28. iulie 2019

Profilul vocii umane începând de la William Byrd până la Arvo Pärt

Cinci tineri, cinci voci de excepţie, pasiune, perseverenţă şi o mare de... sunete. Aceasta este combinaţia perfectă pentru ca un grup vocal aşa cum este Anatoly să cucerească definitiv publicul. Ei cântă a capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii. Cântă orice pentru că talentul lor acceptă provocările de tot felul şi pentru că de mai bine de 15 ani aceasta este tot ceea ce fac in timpul lor liber. Modelele lor sunt The King’s Singers și The Real Group.
Au înregistrat zece CD-uri cu lucrări din repertoriul românesc şi universal, evidenţiându-se cu o activitate concertistică intensă. Din octombrie 2017 își desfășoară activitatea sub egida Operei Brașov. În prezent, pregătesc trei compact discuri ce urmează a fi lansate în cursul acestui an.
 Membrii cvintetului sînt Andrada Mureşan, profesor la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Gabriel Baciu, inginer CANAM Brașov, Ciprian Cucu, cântăreț bisericesc la Biserica „Sf. Cuv. Paraschiva” Brașov, Ciprian Ţuţu, conf.univ.dr. la Universitatea Transilvania Brașov și dirijorul Corului Academic  Radio Bucureşti, și Marius Modiga, profesor la Seminarul teologic „Dumitru Stăniloae” și dirijorul Corului Concentus Brașov. Aranjamentele repertoriale ale formației vocale ”Anatoly” sint realizate cu regularitate de către Ciprian Cucu și Ciprian Țuțu