Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 25. august 2019

Muzică pentru instrumente cu ancii din trei secole consecutive

Gabriel Grămesc (oboi), Elena Veronesi (clarinet) și Maximilian Braisch (fagot) propun o plimbare muzicală în trio cu muzică reprezentativă pentru genericul acestui tip de formație camerală, cuprinzând opere franceze din creația unor maeștri precum Jacques Ibert si Stan Golestan, cât și o scurtă aducere aminte a istoricului instrumentelor și a sarcinilor pe care le-au avut de-a lungul timpului: Ce roluri îndeplineau oboiul și fagotul în muzica barocă? De ce compune Mozart mai mult pentru clarinet decat pentru alte instrumente de suflat? Cum scriu compozitorii pentru formația asta in secolul 20? Mai revine fagotului doar linia de bas? Ce afecte revin cu preponderență fiecărui instrument? Se mențin stereotipurile clasice ale acestor instrumente practicate secole la rând?

Membrii trio-ului ”Àventd'anches” stăpânesc limbile germană, română, engleză și italiană și vor oferi publicului incursiuni într-un colaj de imagini cronologice realizat pe baza istoriei muzicale și evoluției tehnologice în timp a instrumentelor de suflat din lemn.