Plimbări muzicale la Cisnădioara

În toiul verii transilvănene, Cisnădioara invită pe toți iubitorii de muzică, dar nu numai, la concertele desfășurate în faimoasa și veche biserică evanghelică din centrul satului sau bazilica romanică din cetatea aceluiasi sat. Savurați timp de o oră muzica de cameră oferită în mijlocul livezilor din Cisnădioara, mereu duminica la ora 17!

duminică, 18. august 2019

Nuanțe nealtoite ale Muzicii Vechi

Ansamblul Flauto Dolce se dedică încă din anul 2000 interpretării muzicii vechi, cu precădere, celei autohtone, folosind cópii ale unor instrumente din Barocul muzical. Activitatea formaţiei este documentată de CD-uri, transmisii radio, filmări TV şi peste 400 de concerte. Ansamblul a efectuat numeroase turnee in străinătate: Austria, Spania, Italia, Franța, Israel, Elveţia, Germania, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Ungaria. Colaborează frecvent cu ICR Bucureşti, susţinând concerte la diferite centre culturale româneşti din Europa.
Ansamblul Flauto Dolce a fost partenerul unui proiect comun între Italia, Slovenia şi România de promovare a muzicii baroce din cele trei ţări, integrat în programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, şi a participat deasemenea la proiectul UNESCO „Cultural Heritage – a Bridge towards a Shared Future”. Deasemenea în anul 2014 formaţia a participat ca invitat special la The 5th International Early Music Seminar, Tel Aviv.
Toţi membrii ansamblului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, perfecţionându-se la cursuri de măiestrie în străinătate. Ei desfăşoară, de altfel, o foarte bogată activitate concertistică şi în cadrul altor formaţii camerale. La Cisnădioara, cvartetul interpreților Mihaela Maxim (soprană), Noemi Miklos (clavecin), Maria Szabo (blockflöte) și Zoltan Majo (blockflöte) va oferi opere muzicale din Italia, Germania și Transilvania secolelor 17 până 19. Bucurați-vă cu ocazia unui program de concert ale cărui detalii parțial umoristice vor fi explicate de către vocea specific talentată a moderatorului Zoltan Majo, fără a părăsi totodată bunele maniere artistice în materie de cult clasic muzical!